top of page

Kinokuniya Kaosiung Dome, Taiwan

 

The 1200sqm flagship store within Southern Taiwan is located within the children's department of the mall. With this context, the store experience draws from a Japanese illustration book 'Chiri & Chiriri', where 2 young children explore and discover joys within the woods. Moods and scenes inspired from this narrative would lend themselves to the design of the ambience, and in turn, we hope that the shoppers may momentarily be slowed down to find joys in what they read.

 

The theme of the magic forest is instilled within the store, and we try to relate it beyond, where the immediate edge of the store is linked to an outdoor events garden. The main circulation path formed a natural loop, pointing to the store's main entrance and the outdoor garden to further this play of 'garden touring'.

Back

COPYRIGHT © 2024 | KAY NGEE TAN ARCHITECTS

16-17 Duxton Hill
Singapore 089600
65 6423 0198
admin@kayngeetanarchitects.com
10 Bolton Road
London NW8 ORJ
44 20 7624 1602

Kallavi Sokak
No: 30/4 Beyoğlu İstanbul
90 212 252 4817

Project Team:​

Tan Kay Ngee

New Yitian

Site Area:

1,192 sqm

Development Type:

Commercial, Retail

Client:

Books Kinokuniya

Status:

Completed in 2008

Kinokuniya Kaosiung Dome, Taiwan

 

The 1200sqm flagship store within Southern Taiwan is located within the children's department of the mall. With this context, the store experience draws from a Japanese illustration book 'Chiri & Chiriri', where 2 young children explore and discover joys within the woods. Moods and scenes inspired from this narrative would lend themselves to the design of the ambience, and in turn, we hope that the shoppers may momentarily be slowed down to find joys in what they read. 

This lit-tree ribbon path would twirl along the enclosed loop to conceal the central area, where curved shelves of varying heights ‘stone’ around in formation. Here, you would enter to discover a zone where the entire mood is altered with colour inversions. The petals of the ceiling spirals around the eventual celebration of the bud with custom made glass light fixtures.

 

Elsewhere, you would find furniture and display units inspired from treasures of the woods. And amongst these, there lies plenty in which the shoppers may find their own while immersed within the printed jewels.

 

The theme of the magic forest is instilled within the store, and we try to relate it beyond, where the immediate edge of the store is linked to an outdoor events garden. The main circulation path formed a natural loop, pointing to the store's main entrance and the outdoor garden to further this play of 'garden touring'.

bottom of page